نورپردازی در دکوراسیون داخلی
نور و روشنایی، طبیعی و مصنوعی از طول موجهایی از رنگهای مرئی ساخته شدهاند. از ترکیب همه این طول موجها نور سفید تشکیل میشود. کمیتهای متغیر این طول موجها میتواند رنگ خود نور و شدت روشنایی را تولید کنند، که آن نور و روشنایی به ما امکان دیدن رنگ را میدهد. زمان توجه به هر طرح نورپردازی داخلی، مهم آن است تا اطلاعات محدودی راجع به منابع روشنایی در دسترس داشته و نیز از تاثیری که آنها بر فضایشان دارند مطلع باشیم.
روشنایی سطحی و ضریب بازتاب
زمان نورپردازی پلان، باید به رنگهای سطوح در فضا توجه کرد. رنگهای روشنتر، نور و روشنایی را در فضا افزایش خواهند داد، در حالی که رنگهای تیره و سطوح تاریکتر، نور را جذب خود خواهندکرد. این اتلاف نور، روشنایی کلی فضا را در مقایسه با فضای روشنتر با منابع نوری و توان مشابه را کاهش خواهد داد.
لامپها
در مبحث نورپردازی، لامپها به معنای محصولات دکوری نیستند بلکه لامپها منابع روشنایی میباشند. دامنه وسیعی از لامپها به اشکال و اندازههای مختلفی در دسترس میباشند. منابع نور مصنوعی و یا لامپها بسته به روشی که تولید نور می نمایند به گروههای مختلفی تقسیم میگردند.
لامپهای رشتهای
در این لامپها، جریان الکتریسیته موجب گرم شدن و گداختگی رشته سیم درون حباب آنها که در خلاء قرار گرفته می شود. آنها به طور گسترده در همه جای دنیا جهت روشنایی فضاهای مسکونی استفاده شدهاست. روشنایی آنها طیف گرم دارد، و تقریباً تمام طول موجهای نور روز در آنها وجود دارد. این منابع، زمانی که نوع و طیف نور روز مطرح باشد، بهترین گزینه نور مصنوعی هستند. معایب لامپهای رشتهای، عدم بازدهی و طول عمر کوتاه آنها به دلیل فرسودگی رشته میان آنها بر اثر حرارت زیاد تولیدی و گذشت زمان در مقایسه با دیگر منابع نوری میباشد.

فلورسنت
توسط لامپهایی به همین نام تولید می شوند. زمانی که جریان الکتریسیته از میان شیشه پوشانیده شده از ترکیبات فسفر در شرایط خاص عبور مینماید، موجب تولید نور میگردد. نوع و کیفیت پوشش درون شیشهها و گاز پرکننده درون شیشه موجب تولید انواع مختلفی از نور به لحاظ کیفیت و رنگ ساتع شده از آنها میگردد. به دلیل عمر بیشتر و مصرف برق کمتر، آنها از منابع رشتهای اقتصادیتر میباشند.
لامپهای هالوژن
لامپهای هالوژن نیز گونهای از لامپهای رشتهای می باشند با چند تفاوت. اول این که درون لامپهای هالوژن برخلاف دیگر لامپهای رشتهای که خلاء می باشند، از ترکیبات برم و ید پر میشود. دوم اینکه ضخامت بیشتر رشته سیمی و طول کمتر فیلامان آن در گونههای ۱۲ ولت نسبت به لامپهای معمولی رشتهای میباشد، که طول عمر بیشتر و نوری درخشانتر را برای آن به ارمغان آوردهاست.
لامپ گازی
نور اینگونه لامپها از عبور جریان الکتریسیته از میان گازهای مختلف درون حبابشان تولید میگردد. به دلیل نداشتن رشته سیمی میزان برق کمتری مصرف نموده و بازدهی بیشتری در تولید برق به نور را دارا میباشند. نوع و فشار گاز درون حباب موجب تنظیم رنگ و طیف نور خارج شده از آن میگردد. لامپهای با ترکیبات سدیم و با فشار کم، نوری با طیف زرد رنگ که بیشتر جهت روشنایی معابر استفاده میگردد را تولید میکنند و لامپهای پرشده با بخارات جیوه و با فشار زیاد نوری با طیف سفید و قدرت تفکیک بیشتر برای بیننده ساتع مینمایند.
لامپهای ال ای دی و زیرگونه های آن
این گونه منابع نور را به طریقی متفاوت وارد فضا میسازند و مزایایی نظیر قابل لمس بودن، حرارت تولیدی کم و طول عمر بالا را دارا میباشند. از این گونه منابع در نقاطی که به دلایل مختلف استفاده از دیگر منابع سخت میباشد استفاده میگردد. به دلیل مزایای ذکر شده هر روز استفاده از منابع ال ای دی گسترش بیشتری یافته و نمونههای پیشرفتهتر، بسیار ظریفتر، کم مصرفتر و با طول عمر بیشر روانه بازار مصرف میگردد.
